Galeriewoning Diepenveen

Galeriewoning_Diepenveen_00
Galeriewoning_Diepenveen_01
Galeriewoning_Diepenveen_02
Galeriewoning_Diepenveen_03
Galeriewoning_Diepenveen_04
Galeriewoning_Diepenveen_06

Project van Studio Groen + Schild

Kunst is waar het om draait, dit was bij de eerste ontmoeting gelijk duidelijk. De wens van Arne en Karin was om wonen, werken en expositieruimte te doorvlechten.

Vanuit het perspectief van een galerie is wonen en werken geïntegreerd in de galerie. Om dit beeld te bereiken is de volledige woning gestript. Er zijn geen nieuwe binnenwanden geplaatst, maar een ruimtelijk object als expositiewand. In dit object is de keuken, kasten en de werkplek opgenomen. De expositiewand bevat houten latten waarop de kunst staat. Deze latten zijn ook de grepen van de deuren.

Binnen en buiten zijn naadloos met elkaar verbonden. Het terras loopt de woonkamer in zodat het tuingevoel binnen al begint. Door de pui helemaal open te schuiven zijn huis en tuin een ruim geheel.

“Eelco heeft ons van start tot oplevering begeleid bij het ontwerpen, aanvragen en bouwen van ons huis met galeriefunctie. Door zijn verfrissende blik, creativiteit en positieve eigenwijsheid, gekoppeld met zijn kennis en ervaring met bouwbesluiten, bouwmannen, bouwprocessen en materialen is ons huis mooi, comfortabel en – al zeggen we het zelf – uniek geworden. Daar zijn we zeer blij mee!”
Arne en Karin

“Eelco is een veelzijdige professional en een perfectionist. Het is fijn werken met hem, verdiept zich in de persoon waar hij mee omgaat en staat overal voor open. De veelzijdigheid maakt Eelco sterk. Of hij nu ontwerpt, een bouwvergadering voorzit, organiseert of alles tegelijk, hij zal het met overgave doen en zal alleen doen wat het beste is voor de klant en het eindresultaat. Samen met Eelco brengen we de verbinding tussen binnen en buiten tot een hoger plan. Daar wordt de klanten gelukkig van. Daar draait het tenslotte om.”
Monique Donders,
Doders! & van der heiden
Denkers in Tuinenless

SHARE