Herbestemming Bokkingshang Deventer

bokkingshang 01
bokkingshang 02
bokkingshang 03 lr
bokkingshang 04 lr
bokkingshang 05 lr
bokkingshang 06
bokkingshang 07
bokkingshang 08

Project van Studio Groen + Schild

Aan de Bokkings­hang in  Deven­ter lag vroeger een binnen­haven met pakhuizen. Het water is weg, maar de gebouwen herin­neren hier nog aan. Ze zijn gebouwd voor opslag van onder andere bokking, gezouten haring. Eén van deze pakhuizen hebben wij in opdracht van Wonen boven Winkels getrans­for­meerd tot vier appar­te­menten en een winkel/​werk­ruimte. De entree van de winkel­ruimte bevindt zich aan de Bokkings­hang. Voor de appar­te­menten konden we een eigen entree met bergingen reali­seren aan de achter­zijde van het pand. Om voldoende daglicht in de woningen te reali­seren hebben we moderne kozijnen toege­voegd aan de histo­ri­sche archi­tectuur. Rechts naast het pakhuis lag een klein stukje grond. Op de begane grond is dit een extra ruimte van de winkel. Voor de appar­te­menten konden we hier­boven mooie royale balkons reali­seren. Vanaf het bovenste balkon heb je uitzicht op de IJssel.

SHARE