Nieuwbouw Hof van Twello

PUUR 13002 hof van twello 1
PUUR 13002 hof van twello 2
PUUR 13002 hof van twello 4
PUUR 13002 hof van twello 3

Het centrum voor lokale economie ‘Hof van Twello‘ heeft nieuwbouwplannen. Er is behoefte aan een nieuwe streekwinkel, een restaurant, ruimte voor grote groepen, ruimtelijke aansluiting met het picknick- en speelgebied en het blote voetenpad. Voor en mede door de klanten wordt goed voedsel betaalbaar gemaakt. Zoals je in deze animatie kunt zien komen er vier landelijk en eigentijds vormgegeven gebouwen gemaakt van natuurlijke (biobased) materialen zoals hout, stro en leem (zoveel mogelijk uit de regio). In deze gebouwen komen de nieuwe winkel met ruimte voor educatieve activiteiten, het restaurant, en een groepen- en vergaderruimte. Een grote kas zorgt voor nog meer organisch geteelde groenten voor in de winkel, hierdoor kan het verse assortiment uitgebreid worden en teeltseizoen verlengd worden.

Uit de klantenkring heeft zich een bouwteam geformeerd, waarin o.a architect, een ervaren duurzame (stro-leembouw) aannemer, een energiedeskundige en een econoom die ervaring heeft met passief bouwen plaatshebben. De ontwerpen zijn gemaakt en het bestemmingsplan is goedgekeurd door de gemeente Voorst. De bouw gaat gefaseerd plaatsvinden en word gefinancierd door de klanten middels crowdfunding. Fase 1 (de kassen) is inmiddels gereed en is voorzien van een keuken en een verwarmd binnenterras, genaamd kas en terras.

Deze mooie aanbeveling kwam van de opdrachtgever, Gert Jan Jansen, directeur Hof van Twello:

“Met grote dank aan Marc die onze plannen en ideeën op treffende wijze wist te vertalen in een mooi eigentijds gebouw.”

SHARE