Uitbreiding en renovatie Gemeentehuis Veendam

Veendam01
Veendam02
Veendam03
Veendam04
Veendam05
Veendam06
Veendam07
Veendam08
Veendam09

Project van I’M architecten

Het oude raadhuis bevindt zich op een beeldbepalende plek in de binnenstad. Precies op de overgang van het park en het winkelgebied van de binnenstad. De uitbreidingen van de jaren zeventig en tachtig op dit karakteristieke rijksmonument hadden geresulteerd in een versnippering in bouwmassa en architectuur van het totale complex.
Er is daarom naast de vraagstelling voor extra uitbreiding, een visie ontwikkeld om er weer een geheel van te ‘smeden’ die de leesbaarheid en identiteit van de architectuur versterkt. Het oude raadhuis is met de gerenoveerde “parkachtige” kantoorvilla verbonden middels een transparant tussenlid. Door de uitbreiding en renovatie is de stedenbouwkundige relatie en restruimte aanzienlijk verbeterd, met als ‘cadeautje’ een nieuwe binnentuin. De routing is geoptimaliseerd door het verplaatsen van de entreehal, die zowel vanuit de stad als vanuit de parkzijde te betreden is.

SHARE