Woonhuis Diepenveen

14004-01x
14004-02x
14004-03x
14004-04x
14004-05x
14004-06x

Dit vrijstaande woonhuis op een kavel op Eikendal in Diepenveen is ontworpen om op een fijne manier oud te kunnen worden. Het heeft een open relatie tussen woongedeelte en de hoofdslaapkamer, is geschikt voor rolstoelgebruik, er is een 3-persoons logeergedeelte voor de kinderen met eigen badkamer en er is bewust gekozen voor onderhoudsarme materialen. De buitenwanden zijn dampopen opgezet voor een gezond en comfortabel binnenklimaat. De isolatie, keramische binnenstenen en leemstuc dragen bij aan een stabiele temperatuur en luchtvochtigheid. Het houten dak met vlasisolatie en sedumdak houden het huis koeler in de zomer en warmer in de winter.

Eikendal is een nieuwbouwwijk in Diepenveen met een ruim beeldkwaliteitsplan. Het hoofdthema is een dorps villapark, met ruimte voor autonome en eigentijdse architectuur met zichtbare duurzaamheid. Er is een voorkeur voor natuurlijk materiaal- en kleurgebruik. De twee volumes met lessenaarsdaken refereren naar de kleinschalig dorpse bebouwing met een kap en geven de woning een mooi hoog leefgedeelte. De lessenaarsdaken zijn op het zuiden georiënteerd waardoor ze zeer geschikt zijn om zonne-energie op te wekken. De entree bevindt zich in het transparante tussenlid, de achterliggende wand kan door kunst, kleur of andere grafische afbeelding de entree accentueren. De ruimtes zijn op de verloop van de zonnestand afgestemd, waardoor je wakker wordt met zonneschijn, de hele dag in het licht kan zitten met ’s avonds juist een intiemere zithoek. De ruimtes met lage warmtevraag zijn op het noorden georiënteerd.

Deze mooie aanbeveling kwam van onze opdrachtgever:

“We waren op zoek naar een woning passend bij onze huidige levensfase ( beide rond de 60). De woning moest praktisch (gelijkvloers), onderhoudsvriendelijk, ruim en duurzaam zijn. Marc Harmsen heeft op basis van de door ons summier aangegeven ruimtelijke wensen, een zeer passende woning ontworpen, waarin aan alle wensen kon worden voldaan. Hij kwam met passende ideeën en initiatieven en gaf ons de vrije ruimte, de daarin door ons gewenste keuzes te maken. Hij luistert goed en vertaalt de wensen op een gemakkelijke en prettige wijze tot passende oplossingen. Hij begeleide het bouwproject op een gedegen en prettige wijze. Hij ontzorgde ons waar mogelijk. We zijn zeer tevreden met het eindresultaat. We wonen hier nu enkele weken en het bevalt ons nog steeds prima. We zijn nog niets tegen gekomen waarvan we dachten dat we het anders hadden moeten doen.”

Aannemer: Hendriksen Ecobouw
Fotografie: Studio Split Second

SHARE