Talent, aandacht en lef

Het team van Architecten_Lab is ervaren, gedreven én enthousiast. “Bij elke opdracht gaan we op zoek naar wat er toe doet! Hoe klein of groot de opgaven ook zijn, eerst worden invloeden en factoren geïnventariseerd zodat de context scherp in beeld gebracht is. Wij werken zoals vroeger de alchemisten deden: met alle ingrediënten die voorhanden zijn gaan we in onze Lab_Sessies op zoek naar goud.”

 

Onze uitgangspunten

“We hebben een aantal bewuste keuzes gemaakt. De vraag was hoe kun je het anders doen, passend in deze tijd? Het werken in wisselende teams geeft de vrijheid om opdrachtgevers meer te kunnen bieden. Per opgave formeren we het best passende team.”

Hoe ziet die vernieuwing eruit?

  • Niet meer ontwerpen voor eigen belang en kunstzinnige uitspattingen nastreven, maar denken en ontwerpen voor een gezamenlijk belang.
  • Het eerlijke delen van verantwoordelijkheid.
  • Niet denken in eigendom en kapitaal maar in delen en bouwen aan sociaal kapitaal.
  • Opdrachtgevers en gebruikers zijn actief bij het ‘tekenend’ ontwerpen betrokken.
  • Een open en transparante prestatie leveren.
  • Vanuit interne motivatie en eigen passie werken.
  • en tenslotte: open, onbevangen, creatief en vol vertrouwen iedere opdracht tegemoet treden.

 

Architect als deskundige teamspeler

“Ons vakgebied is te complex om alleen te ‘acteren’. Samenwerken is dus niet het zelfde als het verdelen van werk! Door onze talenten optimaal te benutten in wisselend samengestelde teams werken we effectiever dan afzonderlijke gespecialiseerde bureaus. De opdrachten? Van visies en ontwerpvraagstukken tot en met bouwkundige uitwerking en oplevering. Van renovatie tot en met nieuwbouw, van interieuropgaven tot en met openbare ruimte en zelfs advies voor civiel technische (kunst)werken. Ook de (Rijks)overheid werkt graag met het Architecten_Lab!

Naast samenwerken is het belangrijk om kennis te delen. Het Architecten_Lab is niet voor niets gevestigd op de Business Innovatie Campus van De Gasfabriek, in het voormalige Essentkantoor.  “Ook met andere ondernemers werken we, waar ’t kan samen en delen we kennis en vaardigheden. Door ervaring en vakmanschap aan slimme ideeën te koppelen creëren we ontwerpen die mensgericht, realistisch en milieubewust zijn.”

“Wij werken het liefst aan projecten waar de maatschappij bij gebaat is, die geen energie verspillen en zoveel mogelijk kansen benutten.”

 

Architecten_Lab logo