Taking too long? Close loading screen.

Bevaplast Arnhem

Alle Lab_Resultaten

Laboranten

Bevaplast Arnhem

Op Bedrijventerrein IJsseloord II te Arnhem, prominent zichtbaar en gelegen aan de IJssel hebben we de plannen ontwikkeld voor de nieuwbouw van Bevaplast. Het #Onvermoeibaar puzzelen op van het programma heeft een eigenzinnige gebouwvorm opgeleverd die van binnenuit anticipeert op het landschap van de IJssel en bijdraagt aan de ruimtelijke kwaliteit van dit deel op het bedrijventerrein IJsseloord II. #BouwWatKlopt. Het gebouw kent een hoge duurzaamheidsambitie en is gasloos gerealiseerd. #GoedFunctioneren

Bevaplast is leverancier van medische- en sportmedische producten. Het bedrijf heeft de afgelopen jaren een enorme groei en ontwikkeling doorlopen, waardoor er in de toekomst meer specifieke kennis op gebied van onderzoek (laboratorium) en productontwikkeling nodig is. De nieuwe bedrijfshuisvesting voorziet in de daarvoor benodigde ruimte naast de extra meters voor expeditie en opslag die acuut noodzakelijk waren. De kantooromgeving is enigszins op de groei vormgegeven en er is bij het ontwerp strategisch ruimte gereserveerd voor toekomstige uitbreiding van het magazijn. Het verschil in programma hoogte is een van de belangrijkste oorzaken van de eigenzinnige gebouwvorm. Het hoge magazijn en de veel kleinere bouwlagen van productie en kantoor zouden al snel resulteren in een tweedeling. Maar door articulatie van de gebouwvormen in samenhang met de materialisering is er toch een homogene en expressieve architectuur ontstaat met een behoorlijke ambitie op duurzaamheid (gasloos en voorbereiding op Breeam). Het beeldkwaliteitsplan ‘IJsseloord II’ besteed voor een bedrijventerrein bijzonder veel aandacht aan hoogwaardige inrichting en groenvoorziening met veel hagen en bomen. Dat zijn cadeautjes voor de ruimtelijke kwaliteit van de context. Maar de in dit plan omschreven ‘metallic’ gevel-materialisering voor het magazijn, is door het Architecten_Lab veel meer in relatie gebracht met omliggende zand-gele bebouwing. Met dit goudgele ‘metallic’ wordt het typische zilvergrijze architectuur tijdsbeeld van de jaren ‘90 – 2000 doorbroken. Er ontstaat eigenheid maar wel in samenhang met de omgeving. Op de verdieping achter de schuine- en uitkragende-gevel bevindt zich het kantoor. Het langgerekte venster functioneert als een ‘panorama-oog’ op het landschap. Via het donkere trappenhuis kom je in het contrasterende open kantoor dat zich maximaal oriënteert op de het landschap van de rivier. Deze aaneenschakeling van ervaringen draagt bij aan een inspirerende werkomgeving voor de werknemers van Bevaplast.

Over dit Lab_Resultaat

Opdrachtgever:

Bevaplast Arnhem

Omvang:

3800 M2

Type_Project:

Key_Partners:

Huls Adviseurs
Giesbers Ontwikkelen en Bouwen Wijchen
JVZ Raadgevende ingenieurs Deventer
W4Y Adviseurs Harderwijk

Fotograaf:

Download volledig rapport

Andere Lab_Resultaten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

een × 4 =