DAVO Bieren Proeflokaal en Bierbrouwerij Deventer - ArchitectenLab
Taking too long? Close loading screen.

Alle Lab_Projecten

Laboranten

DAVO Bieren Proeflokaal en Bierbrouwerij Deventer

Door de eis om een brouwerij met proeflokaal te ontwikkelen ontstonden er in het programma van eisen twee gescheiden onderdelen. Ons concept heeft een verbinding tussen deze twee gemaakt. #ZinnigZijn Door het maken van een open brouw-eiland in het midden van het proeflokaal kunnen bezoekers maximaal contact maken met het brouwproces. #ThuisVoelen Op verschillende manieren zijn er rondom het eiland plekken gemaakt en is er ruimte voor een tour met uitleg van de brouwer. #GoedFunctioneren Dit versterkt het ‘unique selling point’ en de totale beleving van het lokale ambachtelijke product. #BouwWatKlopt

Transformatie en interieurontwerp industrieel erfgoed

De voormalige machinefabriek van Ten Zijthoff in het Sluiskwartier van Deventer heeft jarenlang leeg gestaan. Nadat het SIED (Stichting Industrieel Erfgoed Deventer) dit gebied en het Ten Zijthoff pand weer positief onder de aandacht heeft gebracht is sloop voorkomen en heeft uiteindelijk DAVO Bieren het initiatief genomen om hier dé stadsbrouwerij van Deventer te vestigen. Gefinancierd met crowdfunding, gesteund door sponsoren, vrijwilligers en professionals hebben de vier mannen van DAVO hun passie en toewijding ook in dit industriële erfgoed gestoken.

Om het bestaande gebouw goed te kunnen waarderen heeft er eerst een fase van opschonen en ontmanteling van oneigenlijke toevoegingen plaatsgevonden. Daardoor ontstond zicht op de ruimtelijke kansen en potenties. Gezien het beperkte budget (de brouwinstallatie was de belangrijkste investering) zijn er plekken gemaakt in de aanwezige interieur structuur. De ‘Lounge’, de ‘Pub’ en het ‘Lab’ zijn voorbeelden van plekken die zijn ontstaan door slim te anticiperen op wat voor handen is.

Over dit Lab_Project

Opdrachtgever:

DAVO Bieren

Omvang:

±400 m2

Key_Partners:

Henk Ekkelboom
SIED

Fotograaf:

Studio Split Second

Download volledig rapport

Andere Lab_Projecten