Taking too long? Close loading screen.

Herbestemming Reinwaterkelder Diepenheim

Alle Lab_resultaten

Laboranten

Herbestemming Reinwaterkelder Diepenheim

Op de locatie, direct ten zuiden van de kern Diepenheim in het buitengebied ‘Hof van Twente’ is de voormalige Reinwaterkelder gelegen. De twee geschakelde betonnen bassins onder het maaiveld met een pomphuisje daarop waren voorheen in gebruik bij waterbedrijf Vitens als reservoir dat werd gebruikt om tijdens piekbelasting de toevoer van drinkwater te garanderen. In opdracht van de nieuwe eigenaar heeft het Architecten_Lab een verzoek ingediend om de kelder die inmiddels buiten werking is tot woning te verbouwen. #ZinnigZijn  Om deze ontwikkeling mogelijk te maken is er een bestemmingsplanherziening opgesteld en is bestemming ‘Wonen’ met enkele voorwaarden toegekend. #BouwWatKlopt

Het ontwerp kenmerkt zich door een ondergronds en bovengronds deel. De oude Reinwaterkelder is de benedenverdieping die mogelijkheid biedt voor (slaap) kamers en een badkamer. Ook kantoor of praktijkruimte aan huis is mogelijk. Deze verdieping krijgt daglicht via de patio’s van het bovenliggende nieuwe opbouw die veel meer openheid en transparantie heeft. #GoedFunctioneren Door deze contrasterende tweedeling middels de architectuur extra te benadrukken worden plekken in de woning sterker voelbaar. Het gesloten binnen karakter van de kelder tegenover de verdieping met grote raampartijen en maximale uitzicht over het landschap geven deze architectuur een uniek karakter. #ThuisVoelen  En dat op een unieke locatie in de overgang tussen landschap en het stadje Diepenheim.

Het overdekt terras op de bovenste laag vloeit naadloos over in de living en de woonkeuken en is gericht op het landschap voor optimale rust, ruimte en contact met de natuur. #GezondBlijven

Over dit Lab_Resultaat

Opdrachtgever: Particulier
Omvang: 510 m2
Key_Partners:

Download volledig rapport

Andere Lab_Resultaten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *