Interieur COMcept - ArchitectenLab
Taking too long? Close loading screen.

Alle Lab_Projecten

Laboranten

Interieur COMcept

In opdracht voor SKO hebben wij voor het Communicatieadviesbureau COMcept, marketing bureau Villa5 en Videoproductiebureau STUDUO een interieurontwerp gemaakt. Deze drie bedrijven werken vaak samen en hebben daarom de stap genomen om met elkaar één kantoor te betrekken. De opgave was dan ook om zowel samenhang als eigen herkenbaarheid te creëren.

Middels het concept van drie notenbalken is het interieur bewust over de lengte opgedeeld. Elke regel is voor een eigen bedrijf maar bewust zonder muren als scheiding. Daardoor krijgen alle drie de bedrijven een gezicht aan de voorzijde bij een gezamenlijke ontvangst, het kloppende hart met een pantry en stamtafel. Deze heldere verdeling geeft juist ook een sterke onderlinge verbinding tussen de bedrijven. 

Dit wordt versterkt door de ‘look&feel’ van het interieur. Middels licht-donker contrast is de basis van het totale interieur neergezet. Deze vormen de dragers en zijn de notenbalken waarop ieder bedrijf zijn eigen identiteit tot uitdrukking brengt. Er ontstaat samenhang maar ook herkenbaarheid.  

Spreekkamers en belcellen worden onderling verdeeld en ook van elkaar gebruikt. Dat geeft efficiëntie in het kantoorgebruik maar versterkt ook het samenwerken. Deze functies zijn als dichte ruimten zodanig verdeeld over de notenbalken dat er fijne open tussenruimtes ontstaan met een prettige schaal. De speciaal ontworpen lamellen roomdividers met daarop de iconen van de logo’s van de bedrijven leiden de notenbalken in en geven beschutting aan diverse functies.

Over dit Lab_Project

Opdrachtgever:

SKO b.v.

Omvang:

400 m2

Key_Partners:

SKO projectinrichting
Harmeling interieur
-

Fotograaf:

Chiela.

Download volledig rapport

Andere Lab_Projecten