Taking too long? Close loading screen.

Interieur Webstores Hardenberg

Alle Lab_resultaten

Laboranten

Interieur Webstores Hardenberg

Met vier maanden intensieve co-creatie tussen Architecten_Lab, SKO b.v. en Harmeling is van ontwerp tot oplevering de complete inrichting voor de nieuwe huisvesting van Webstores in Hardenberg gerealiseerd. #Onvermoeibaar Het interieurconcept ‘Hjemme’ (Deense) is een antwoord op de nadrukkelijke wens van Webstores om een uitgesproken en #GoedFunctioneren multifunctioneel interieur te willen waar medewerkers zich echt #ThuisVoelen. Met de juiste balans tussen open plekken en gesloten ruimtes is de menselijke schaal aangenaam. De Scandinavische sfeer ondersteunt de diverse karakters van activiteiten, draagt eraan bij dat medewerkers zich er thuis voelen, nieuw talent zal aantrekken en waar intensief met klanten kan worden samengewerkt.

Webstores groeide in korte tijd uit naar bijna 50 medewerkers en is ondertussen één van de grootste werkgevers deze branche in Noord-Oost Nederland geworden. Het nieuwe onderkomen in het bedrijfsverzamelgebouw ‘Heemserhoek’ is sinds 2013 in gebruik door de Rabobank. Maar van deze aantrekkelijke zichtlocatie van ca 5.500 m2, dichtbij de ‘ingang’ van Hardenberg werd de tweede, derde en vierde etage compleet opnieuw ingericht voor Webstores.

De wanden van de gesloten ruimtes zijn bekleed met massief eikenhouten latten, die aan de onderkant dichter op elkaar zijn geplaatst. Plaatselijk zijn delen van de wanden bewust leeg gelaten, waardoor geen aanzicht hetzelfde is. Deze dynamiek zorgt voor variatie op de achtergrond van de open ruimtes. De binnenkanten van de wanden hebben akoestische panelen die voor 60% zijn gemaakt van gerecyclede petflessen. #ZinnigZijn  In combinatie met het kleurrijke en duurzame bulletinboard krijgt elke ruimte een eigen sfeer. De tapijttegels refereren aan klinkers uit het straatbeeld en zijn gemaakt van 100% gerecycled nylon. Het markant gekozen meubilair straalt de energie van het bedrijf uit die ook nog eens wordt benadrukt met een schommel in de gang.

Grootste uitdaging was de ambitieuze planning. Die is met bloed, zweet en tranen gered met elkaar. De klik die er van meet af aan was met de uitvoerende partijen en Webstores, droeg daar zonder twijfel aan bij. #BouwWatKlopt Het is geweldig om van ontwerp tot en met oplevering zo’n groot aandeel in de projectinrichting te hebben gehad.

Hjemme is Scandinavisch voor ‘thuis’. En dat is precies wat Webstores wil, je thuis voelen op kantoor! Het ontwerp bestaat uit een aantal ‘huisjes’ die zodanig in de open ruimte zijn gepositioneerd dat de ruimte er omheen ook prettig is. De positie van deze ‘huisjes’ maken een nieuwe half open kantoorruimte waardoor er een rustige werkomgeving ontstaat. Deze ‘huisjes’ zijn multifunctioneel en worden gebruikt als kantoor, voor overleg,  presentaties, brainstorms of om even rustig te bellen. Het concept ‘Hjemme’ is versterkt met de gekozen meubels en materialen. Veel gebruik van hout en grote glazen wanden met een mix van zachte pastelkleuren versterk het Scandinavische karakter.

Medewerkers kunnen elke dag kiezen hoe ze die dag willen werken. Daarvoor zijn naast verschillende opstellingen van bureaus ook diverse aanlandplekken, samenwerkingsplekken, een stilteruimte en focus werkplekken. Om de creativiteit te bevorderen in de organisatie is een brainstormruimte ontworpen waar in verschillende opstellingen ideeën uitgewisseld kunnen worden. De houten stroken aan de ‘huisjes’ zijn naast esthetisch ook functioneel om bijv. whiteboards aan op te hangen. Klanten kunnen makkelijk aanschuiven en zelfs meewerken in het team. Alle werkplekken zijn uitgerust met een zit/sta bureau en een optimale ergonomische bureaustoel. ‘Deskbikes’ en de gezamenlijke fitnessruimte op de vierde etage #GezondBlijven geeft medewerkers optimaal de mogelijkheid om vitaal te blijven.

Bij hard werken hoort ook ontspanning! Al in het oude kantoor was een gameruimte. Deze is in de nieuwe opzet echter in een complete café zetting opgenomen en te gebruiken voor andere huurders voor de vrijdagmiddagborrel, meet-ups en andere bijeenkomsten. Gezien de positie van deze functie in het gebouw hebben wij voor de opzet van het café een prachtige skybar bedacht waar maximaal uitzicht is over Hardenberg.

Over dit Lab_Resultaat

Opdrachtgever: SKO b.v. - Webstores
Omvang:
Type_Project: Interieur_Lab, Werk_Lab
Key_Partners:

Download volledig rapport

Andere Lab_Resultaten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *