Interieur Woonconcept - ArchitectenLab
Taking too long? Close loading screen.

Alle Lab_Projecten

Laboranten

Interieur Woonconcept

Woningcorporatie Woonconcept heeft als missie: “Trotse bewoners!”. Door veranderingen in werkstijl en cultuur is de organisatie flink in beweging gekomen om het gewaagd doel “Alle bewoners zijn Trots op hun thuis!” waar te maken. #ThuisVoelen Om groei en verandering van de organisatie te stimuleren was een bruisende werkomgeving die de organisatievisie ademt onze opdracht. Die stimuleert en waar medewerkers fijn en met veel plezier (samen)werken. 

Veldhoen & Company was de facilitator van activiteit gerelateerd werken voor het programma van eisen. De werkomgeving draagt als vliegwiel bij aan de organisatie-ontwikkeling met als doel “Thuis op je Werk”. Het stelt medewerkers in staat tot Pak je ruimte; Werk vanuit je talent; Werk gezamenlijk aan onze doelen; Experimenteer meer. #ZinnigZijn Dit Activiteit Gerelateerd Werken (AGW) helpt Woonconcept bij een manier van werken die past bij de organisatieontwikkeling. Het bewust kunnen kiezen voor de collega (wie), de werklocatie (waar) en het tijdstip (wanneer) op dat moment past bij het uitvoeren van het werk. Er zijn diverse werkplekoplossingen voor alle verschillende activiteiten die binnen Woonconcept uitgevoerd worden. 

Het duurzame pand telt 7 verdiepingen maar door de transitie en het hybride werken zijn alleen de begane grond en 4 kantoorverdiepingen gebruikt. De overige verdiepingen worden verhuurd. Het complexe bestaande gebouw had slimme integratie van installaties zoals betonkernactivering en maakte het interieurontwerp extra uitdagend. De cellen zijn als ruimteverdelers speels in de middenzone geplaatst waardoor aangename restruimtes ontstaan. #BouwWatKlopt Maar ook omdat ze daarmee de plattegrond functioneel zeer effectief maakt en de installatie infra eenvoudig vanuit het midden-plafond was te realiseren.

Keuzes in sfeerconcepten zijn voorgelegd aan de organisatie om voor de identiteit een gezamenlijke keuze te maken. Het concept van ‘karpetten’ is gekozen om de identiteit van het wonen te versterken in deze kantooromgeving. Er is op verschillende plekken ruimte voor ontspanning en er zijn meubels en wanden hergebruikt waar mogelijk. 

Het concept voor een andere manier van ontvangst in samenhang met het werkcafé hebben wij zelfstandig geïnitieerd en geadviseerd na het voorontwerp. Een klassieke eigen receptiebalie ondermijnt immers de belangen van een potentiële nieuwe huurder, en door het ontvangst vanuit een koffiebar te organiseren wordt de hospitality versterkt. Aangezien er nauwelijks huurders langskomen maar vooral professionals die effectief moeten kunnen samenwerken met Woonconcept is het werkcafé voorzien van diverse zitjes a la ‘starbucks-gevoel’  maar ook van aanlandplekken en een standup-meeting-area. Deze hoge ruimte met veel nagalm had dan ook behoefte aan meer intimiteit en comfort. #GoedFunctioneren  Met het concept van de ‘overleg huisjes’ is deze menselijke schaal gerealiseerd die ook nog eens de verschillende gebruikszones natuurlijk van elkaar worden gescheiden. En het versterkt de ‘woon-identiteit’ van Woonconcept.

Over dit Lab_Project

Opdrachtgever:

Woonconcept

Omvang:

1700 m2

Key_Partners:

SKO projectinrichting
Harmeling Interieurs
-

Fotograaf:

Harmeling Interieurs (Jolien van Heek)

Download volledig rapport

Andere Lab_Projecten