Taking too long? Close loading screen.

Mekkelholt Enschede

Alle Lab_resultaten

Laboranten

Mekkelholt Enschede

De nieuwe uitstraling vindt zijn oorsprong in het verlengde van de verschillende bouwperioden die in de wijk vertegenwoordigd zijn. Dit geldt met name voor de wederopbouwperiode (1945-1960), die wordt gekenmerkt door eenvoud, heldere structuren en een zorgvuldige detaillering. Deze karakteristieken laten we op een eigentijdse manier terugkomen in het ontwerp voor de drie nieuwe bouwblokken. Met elkaar vormen de gebouwen een nieuwe stedenbouwkundige stempel, met aandacht voor de samenhang en compositie van de bebouwing en de openbare ruimte. #BouwWatKlopt

De drie nieuwe bouwblokken aan het Fazantplein gaan de dialoog aan met de bebouwing die behouden blijft. We creëren samenhang in het uiterlijk van de gebouwen. #ZinnigZijn   Dit maken we zichtbaar in de architectuur van de nieuwbouw, die eigentijds is en tegelijkertijd aansluiting vindt bij de bestaande bouwstijlen. Op deze manier versterken beide bouwstijlen elkaar en is de ontwikkeling van de wijk in tijd afleesbaar.

Kenmerkend uit de naoorlogse wederopbouwperiode zijn de zorgvuldige detaillering, de metselwerkverbanden en de eenduidige vormentaal. Deze zijn terug te vinden in het ontwerp in de detaillering van metselwerkverbanden met daartussen ander materiaalgebruik voor een eenduidige en helder af te lezen programma. De banden en lijnvormige elementen accentueren de horizontale geleding en worden levendig gemaakt door de wisselende positie van balkons. #GoedFunctioneren Deze mix tussen rationele ordening (wederopbouw) en random compositie balkons maakt de bouwblokken van nu en geeft het een meer levendige grafiek.

De galerij heeft een groene uitstraling om het karakter van de wijk te verzachten en om een gezonde leefomgeving te creëren. #ThuisVoelen De entrees zijn aan de pleinzijde gesitueerd, zijn helder, open en uitnodigend waardoor ze de verbinding tussen binnen en buiten versterken. Deze levendigheid en openheid draagt bij aan sociale veiligheid evenals de gekozen functie wonen in de plint.

Over dit Lab_Resultaat

Opdrachtgever: Van Wijnen Eibergen b.v.
Omvang:
Type_Project: Woon_Lab

Download volledig rapport

Andere Lab_Resultaten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *