Raadsliedenbuurt Leerdam - ArchitectenLab
Taking too long? Close loading screen.

Alle Lab_Projecten

Laboranten

Raadsliedenbuurt Leerdam

De nieuwe Raadsliedenbuurt voegt zich goed in de wijk door de differentiatie aan woningtypen en eenduidige opzet die de wijk Leerdam-West kenmerkt.  Zowel de architectuur als het stedenbouwkundig plan, zijn ontwikkeld om het wonen sterker te richten op het openbaar gebied. Dit plan kenmerkt zich als aanjager voor gebiedsverbetering in de wijk Leerdam-West.

Het programma van eisen en daarmee samenhangend het stedenbouwkundig ontwerp voorziet in een grote differentiatie van woningtypen, zowel huur- als koopwoningen. In het middengebied bevinden zich rijwoningen (koop en huur) van verschillende grootte. Door de gebogen bebouwingslijnen ontstaan er in het stedenbouwkundige plan twee groene ruimtes aan de noordzijde en de zuidzijde.

Parkeren is geconcentreerd in de twee binnenhoven zodat de groene ruimtes gevrijwaard zijn van autoverkeer en er parkachtige ruimtes ontstaan. Daardoor is het wonen meer gericht op het openbaar gebied. Hierdoor ontstaat een woonkwaliteit, die bijdraagt aan spelen en ontmoeten. #ThuisVoelen Aan de westzijde van het plan is een appartementengebouw van 3 en 4 lagen opgenomen.

Op de begane grond is ruimte voor wijkvoorzieningen. #GoedFunctioneren  #ZinnigZijn  Voor de woningen is binnen het systeem gekozen voor verschillende indelingen en indelingsmogelijkheden voor de toekomst. De woningen hebben grote vensters naar het openbaar gebied. Een goed zicht op de straat of zelfs een veranda aan de woning kan het contact met straat maar ook met de buurt bevorderen.

Over dit Lab_Project

Opdrachtgever:

Heijmans Woningbouw Drachten

Omvang:

Key_Partners:

Woningcorporatie Kleurrijk Wonen Culemborg

Fotograaf:

Jan Willem Dragt

Download volledig rapport

Andere Lab_Projecten