Taking too long? Close loading screen.

Transformatie De Hardonk Deventer

Alle Lab_resultaten

Laboranten

Transformatie De Hardonk Deventer

De vraag naar kleine woningen voor één tot twee persoonshuishoudens neemt ook in Deventer toe. Met #Onvermoeibare variantenstudies hebben we de mogelijkheden onderzocht voor het maken van de 42 studio’s. We zochten ook hier naar een toekomstbestendige invulling, voor dit voormalige kantoor aan de Smedenstraat in het centrum van Deventer. #ZinnigZijn Toekomstbestendig is niet alleen te voldoen aan de huidige vraag, maar oplossingen te bedenken die het gebouw de kans geven, ook op langere termijn te kunnen evolureren. #GoedFunctioneren  De woningen kunnen relatief eenvoudig vergroot worden tot royale woningen, wanneer de woonbehoefte zou veranderen. In de gevel is een groot deel van het metselwerk behouden. Voor een efficiënte bouwsystematiek zijn de binnenwanden houtskeletbouw en prefab vervaardigd. De hoofdstructuur bestaat uit bestaand metselwerk dat gereinigd en nieuw gevoegd is. De invullingen van de hoofdstructuur zijn voorzien van nieuw metselwerk. Hergebruik wat goed is, met toevoegingen die verbeteren. #ZinnigZijn  Een ogenschijnlijk nieuw gebouw.

Het bestaande kantoorcomplex op de hoek van de Gibsonstraat en de Smedenstraat genaamd ‘De Hardonk’ kent een rijke geschiedenis. De familie Hardonk had op deze locatie meerdere panden in gebruik als autobedrijven. Het kantoorpand staat op de rand van de 19e eeuwse binnenstad en maakt deel uit van een beschermd stadsgezicht. Het is een kenmerkend tijdsbeeld van architect Jon Kristinsson uit eind jaren tachtig. Lange tijd heeft het gebouw dienst gedaan als kantoor van de gemeente, dat in de laatste jaren van gebruik, het meest bekend werd als het kantoor van het UWV. De systematische opbouw en de structuur van het pand vormden uitgangspunten voor de waardering en herbestemming van het gebouw. Door deze structuur een sterke verticale geleding mee te geven, ontstaat meer aansluiting met de omliggende vooroorlogse architectuur, zoals het

naastgelegen postkantoor uit 1906. #BouwWatKlopt

We transformeren het kantoorgebouw naar 42 kleine studio’s met een grote mate van verscheidenheid. De studio’s zijn voor een grote doelgroep, klein maar met een hoog afwerkingsniveau. Op het dak is een extra verdieping toegevoegd met grotere ‘penthouses’ voorzien van een dakterras, gunstig gelegen op de zon en met een prachtig uitzicht op de stad. We zorgen dat de transformatie voldoet aan de huidige eisen voor wonen, #GezondBlijven met name op gebied van gezondheid. (daglicht en ventilatie) Hoge ramen (nagenoeg van vloer tot plafond) geven deze appartementen een gevoel van ruimte. #ThuisVoelen

Over dit Lab_Resultaat

Opdrachtgever: Unifore Real estate Amsterdam (i.s.m. GETGRIPP)
Omvang: 4.170 m2 (BVO), 14.190 m3
Type_Project: Transformatie_Lab, Woon_Lab

Download volledig rapport

Andere Lab_Resultaten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *