Transformatie defensiemagazijn C38 - ArchitectenLab
Taking too long? Close loading screen.

Alle Lab_Projecten

Laboranten

Transformatie defensiemagazijn C38

De voormalige luchtmachtbasis Twenthe is volop in ontwikkeling tot Technology Base. De rijke (militaire) historie, de landschappelijke setting en de start- en landingsbaan geven het gebied een bijzondere sfeer die pioniers en ondernemers aantrekt.

Na de twee F16 shelters is nu ook C38, voormalig defensiemagazijn met werkplaats, door ons getransformeerd tot kantoorruimte. Er waren twee uitdagingen voor het compacte en betonnen gebouw: daglicht en efficiënte routing.

Vanwege respect voor het bestaande gebouw, maar ook vanwege de hoge kosten om gaten te maken in de dikke betonnen wanden zijn er in de gevels geen extra gaten gemaakt. In alle bestaande openingen is glas toegepast #GezondBlijven, waarbij bestaande deuren nog open staan. Daarnaast zijn er solartubes en glazen wanden toegepast om ook midden in het gebouw daglicht te ervaren. Een effectieve routing is bereikt door één doorbraak in een betonnen binnenwand te maken,. Daarmee is er een kloppend hart ontstaan waar de ontmoetingsplek met pantry en de verkeersruimte zijn gecombineerd #GoedFunctioneren.

Over dit Lab_Project

Opdrachtgever:

Technology Base

Omvang:

225m² BVO

Key_Partners:

Haafkes Goor
Klein Poelhuis
Huls adviseurs
Ingenieursbureau Vreeswijk

Fotograaf:

Rogier Hendriks

Download volledig rapport

Andere Lab_Projecten