Taking too long? Close loading screen.

Veluwezaal Waterschap Vallei en Veluwe, Apeldoorn

Alle Lab_resultaten

Laboranten

Veluwezaal Waterschap Vallei en Veluwe, Apeldoorn

Middels Lab_Sessies in de organisatie is het wensbeeld van mogelijke gebruiksvormen onderzocht en vertaald in een aantal gebruiksscenario’s. #GoedFunctioneren Hieruit ontstane flexibiliteits wens is in het ontwerp met specifieke ‘tools’ waargemaakt. Dit stelt elke gebruiker in staat om de ruimte optimaal te gebruiken. #ThuisVoelen  Het tegengestelde belang (vast vs flexibel) is met extreme precisie gedefinieerd en vormgegeven met een representatief karakter en versterking van de identiteit. #ZinnigZijn De ‘wolken’ die overgaan in ‘water’ staan symbool voor het cyclische denken binnen de organisatie van Waterschap Vallei en Veluwe.

Omdat het bestuur heeft gekozen niet langer de hoofdgebruiker van deze formele zaal te zijn ontstond er de mogelijkheid om de ruimte slimmer te betrekken bij de organisatie. De ruimte is grenzend aan de hal en het werkcafé en kan daarom prima naast zijn representatieve functie gebruikt worden voor informele en open-overleg mogelijkheden. De Veluwezaal zal steeds meer gebruikt gaan worden voor ontvangsten, feesten en bijzondere gelegenheden met veel mensen. Per bijeenkomst is de sfeer aan te passen met verlichting

Al het meubilair is mobiel door wielen en dus makkelijk verplaatsbaar door gebruikers zelf waardoor bij veranderingen niet steeds het facilitaire bedrijf nodig is. Verschillende opstellingen zijn in een handomdraai te maken. #Onvermoeibaar  is er gepuzzeld om de meest voor de hand liggende gebruiksscenario’s zodanig te ontwikkelen dat het meubilair in de ruimte kan blijven maar wisselende posities, waardoor het verslepen naar andere ruimtes nauwelijks aan de orde is. De banken hebben extra hoge rug waardoor deze in een bepaalde opstelling ook als ruimtescheiding functioneert. Electrische zit-sta-tafels geven nog meer flexibiliteit. Maar deze uitvoering heeft een bijzonder blad dat bij kanteling ook een whiteboard blijkt te zijn. Tegelijk meerdere activiteiten in dezelfde ruimte is zelfs werkbaar mits gebruikers onderling rekening houden met elkaar.

Het project is met een hoge circulaire ambitie gerealiseerd door een zestal maatregelen. 1, het optimaliseren van het gebruik door het intensiever kunnen gebruiken van een de bestaande ruimte in de nieuwe situatie. 2, Behoud wat van waarde in hergebruikte materialen binnen het project zijn. De houten plafonds zijn wandbekleding geworden en geeft ook nog eens een gunstig akoestische effect. 3, Het meubilair en AV kenden een soort ‘asa circular’ aanbestedingsmodel. 4, Verbindingen van nieuwe en gebruikte materialen zijn zodanig ontworpen dat ze effectief gedemonteerd kunnen worden, zoals tapijt is niet verlijmd aan de vloer en latten niet verlijmd aan de wand. #BouwWatKlopt 5, Nieuwe materialen zijn ook geselecteerd om hun score in het aandeel van gerecyclede grondstof of Bio-based eigenschap. 6, Bij de sloop is vooral gedemoteerd om zoveel mogelijk als gebruikte producten een tweede leven te geven.

Over dit Lab_Resultaat

Opdrachtgever: Waterschap Vallei en Veluwe
Omvang: 200 m2

Download volledig rapport

Andere Lab_Resultaten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *