45 sociale huurwoningen Westervoort

ATT 07013 01
ATT 07013 02
ATT 07013 03
ATT 07013 04

Project van Attika Architekten

Het ontwerp voor 45 rijenwoningen (huur) in het plan Beekenoord te Westervoort is gemaakt in opdracht van Vivare. In het stedenbouwkundig plan komen twee pleinen voor. Rondom het westelijke plein staan 27 rijenwoningen in 5 blokken, aan het oostelijke plein staan 18 rijenwoningen in twee blokken. Door de eenvoudige hoofdopzet van de woningen is het mogelijk gemaakt om mooie materialen toe te passen op deze goedkope woningen.

In het beeldkwaliteitsplan wordt een onderscheidt tussen de twee pleinen voorgeschreven. Dit wordt met name gerealiseerd in de inrichting van de openbare ruimte. We hebben gekozen voor verschillende materialen per bouwlaag om de gewenste horizontale geleding duidelijk afleesbaar te laten zijn. De begane grond wordt uitgevoerd in metselwerk, terwijl de verdieping wordt bekleed met veelkleurige natuurleien die ongeveer 10 cm voor het metselwerk uit steken. Op deze manier hebben de twee bouwlagen een eigen materiaal, kleur en maat. De combinatie van de gele en oranje tinten van de leien en de voordeuren geven de strak vormgegeven woningen een zonnige en warme uitstraling. De dubbele deuren in de voorgevel krijgen een diepe negge waardoor het maatverschil tussen de twee bouwlagen visueel wordt versterkt.

De leien zijn genuanceerd van kleur met middengrijs als basiskleur. Het westelijk plein krijgt donkergrijs/antraciet metselwerk met donkere kozijnen op de begane grond. Het oostelijk plein krijgt daarentegen lichtgrijs / lichtgeel metselwerk met witte kozijnen. Zo wordt het gewenste kleurverschil tussen de twee pleinen gerealiseerd.

Deze mooie aanbeveling kwam van de opdrachtgever, Martijn van Straaten (Teammanager Klant & Woning at Vivare):

“Ik heb als projectleider/opdrachtgever bij woningstichting Vivare zeer prettig met Marc gewerkt op meerdere projecten. Daarbij waardeer ik met name zijn vermogen om naar de klant te luisteren, in te spelen op onze wensen, maar ook zonder zijn eigen identiteit te verliezen en daarmee een goede sparringpartner te zijn.”

Foto’s van Martine Berendsen

SHARE