Taking too long? Close loading screen.

Woonhuis Eikendal Diepenveen

Alle Lab_resultaten

Laboranten

Woonhuis Eikendal Diepenveen

Dit vrijstaande woonhuis op een kavel in Eikendal Diepenveen is ontworpen om op een fijne manier oud te kunnen worden #ZinnigZijn. Het heeft een open relatie tussen woongedeelte en de hoofdslaapkamer, is geschikt voor rolstoelgebruik, er is een 3-persoons logeergedeelte voor de kinderen met eigen badkamer en er is bewust gekozen voor onderhoudsarme materialen #GoedFunctioneren. De buitenwanden zijn dampopen opgezet voor een gezond en comfortabel binnenklimaat #GezondBlijven. De isolatie, keramische binnenstenen en leemstuc dragen bij aan een stabiele temperatuur + luchtvochtigheid en een natuurlijke uitstraling #ThuisVoelen. Het houten dak met vlasisolatie en sedumdak houden het huis koeler in de zomer en warmer in de winter. #BouwWatKlopt 

Eikendal is een nieuwbouwwijk in Diepenveen met een ruim beeldkwaliteitsplan. Het hoofdthema is een dorps villapark, met ruimte voor autonome en eigentijdse architectuur met zichtbare duurzaamheid. Er is een voorkeur voor natuurlijk materiaal- en kleurgebruik. De twee volumes met lessenaarsdaken refereren naar de kleinschalig dorpse bebouwing met een kap en geven de woning een mooi hoog leefgedeelte. De lessenaarsdaken zijn op het zuiden georiënteerd waardoor ze zeer geschikt zijn om zonne-energie op te wekken. De entree bevindt zich in het transparante tussenlid, de achterliggende wand kan door kunst, kleur of andere grafische afbeelding de entree accentueren. De ruimtes zijn op de verloop van de zonnestand afgestemd, waardoor je wakker wordt met zonneschijn, de hele dag in het licht kan zitten met ’s avonds juist een intiemere zithoek. De ruimtes met lage warmtevraag zijn op het noorden georiënteerd.

Over dit Lab_Resultaat

Opdrachtgever: Particulier
Omvang:
Type_Project: Particulier_Lab

Download volledig rapport

Andere Lab_Resultaten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *