Kavo Parts - Apeldoorn - ArchitectenLab
Taking too long? Close loading screen.

Alle Lab_Projecten

Laboranten

Kavo Parts – Apeldoorn

Kavo Parts, gevestigd in Apeldoorn, is een leverancier van auto-onderdelen voor Aziatische auto’s en alle elektrische auto’s. Door de enorme groei van het bedrijf hebben we in nauwe samenwerking met Aan de Stegge Twello de kansen voor nieuwbouw onderzocht. 

De nieuwbouw bestaat uit ruim 9.000 m2 bedrijfsruimte met een supervlakke vloer, ruim 1.000 m2 kantoorruimte en een mezzanine van 1.000 m2. Het bedrijfsgebouw ligt op een prominente plek, aan de A50 afslag Apeldoorn Noord, tevens de invalsroute richting het centrum van Apeldoorn.

Het gebouw heeft een hoogwaardige uitstraling door onder andere de afwerking met houten lamellen en overstekken aan de zijde van de A50. Op de grote overstekken aan de kantoorzijde worden buitenterrassen gerealiseerd. Deze overstekken aan de zuidzijde zijn gemaakt om grote opwarming van het kantoor in warme zomers te voorkomen. Ook het houten lamellensysteem draagt hieraan bij. 

Daglicht voor alle werknemers heeft een grote rol gespeeld in de architectuur van het gebouw. Het hoge magazijn heeft hoge daglichtopeningen afgestemd op het stellingenpatroon van de hal. Met de extra vlakke vloer is de hal geschikt gemaakt voor een geautomatiseerde logistiek. De robot levert de gevraagde goederen rechtstreeks vanuit het magazijn aan de ompakafdeling op de eerste verdieping, waar bestellingen klaargemaakt worden voor verzending. Deze entresol heeft een panoramisch uitzicht op de snelweg. Hierdoor heeft ook deze arbeidsintensieve ruimte veel kwaliteit voor de werknemers, die een grote betekenis hebben voor Kavo Parts.  Op de tweede verdieping boven de uitkragende gevel bevindt zich het kantoor. De enorme terugliggende gevel geeft een prachtig uitzicht over snelweg en het landelijk gebied van Apeldoorn Noord.

Voor het gehele gebouw streven we naar een GPR Gebouw score van 8,0.

Over dit Lab_Project

Opdrachtgever:

Kavo Parts Apeldoorn

Omvang:

10.000 m2 hal en 1.000 m2 kantoor

Key_Partners:

Aan de Stegge, Twello
JVZ ingenieurs, Deventer
DLVD Advies, Velddriel

Fotograaf:

Download volledig rapport

Andere Lab_Projecten