Taking too long? Close loading screen.

Gasfabriek Campus Deventer

Alle Lab_Resultaten

Laboranten

Gasfabriek Campus Deventer

De ondernemers op het Gasfabriekterrein en de startups van het Business Innovation Campus vormen gezamenlijk een ecosysteem en cultuur. De bedrijven werken onderling veel samen en inspireren elkaar tot groei #ZinnigZijn. Dit heeft ertoe geleid dat steeds meer startups zich op de Gasfabriek willen vestigen en scale-ups hier willen doorgroeien #Onvermoeibaar. 

Om hiervoor plek te bieden en de functie van het Business Innovation Campus nog meer inhoud en schaalgrootte te geven, is gekozen voor een uitbreiding. Architecten_Lab ontwierp in 2015 al de transformatie van de drie monumentale panden en ontwerpt nu twee nieuwe campusgebouwen en de terreininrichting samen met Gemeente Deventer. De campus krijgt veel groen, een mooi park, een met PV overdekt parkeerterrein en een groot evenementenplein #BouwWatKlopt!

Voor de nieuwe ontwikkelingen op de campus zijn een tweetal architectuur expressie bedacht. De eerste benadering is de ‘homogene uitbreiding’ direct op bestaande bebouwing conform de reeds ingeslagen route bij het regulatiehuis. Dit is altijd een uitbreiding die recht doet aan het uit te breiden deel en deze is dan vrij homogeen en eenduidig waardoor de rijke expressie van het bestaande gebouw blijft spreken en zeker niet wordt ‘overschreeuwd’. Ook hier is het verbindende materiaal voor de gevel cortenstaal. 

De tweede benadering is het expo gebouw. Het betreft een architectuur die expressief en eigenzinnig is waardoor het campusgevoel wordt onderstreept. Een expo gebouw is vrijstaand en autonoom. Het heeft een gevelbeeld dat eigentijds is en geen klassiek opbouw kent zoals de bestaande authentieke gebouwen. Maar ook hiervoor is het verbindende materiaal voor de gevel cortenstaal. Door deze benadering ontstaat er een familie van verschillende ingrediënten; bestaande gebouwen, homogene uitbreidingen en de expo gebouwen. Het trafohuis en het kantoor wordt door Jimki Design & Art studio voorzien van een muurschildering met afgestemde kleuren. Door deze ‘familie’ fraai te mixen op het terrein ontstaat er een aantrekkelijk samenhangend totaalbeeld #ThuisVoelen.

Over dit Lab_Resultaat

Opdrachtgever:

1618 Vastgoed

Omvang:

3500m²

Type_Project:

Key_Partners:

De Gasfabriek

Fotograaf:

Download volledig rapport

Andere Lab_Resultaten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zeven − 2 =

You have Successfully Subscribed!