Transformatie F16 shelter - ArchitectenLab
Taking too long? Close loading screen.

Transformatie F16 shelter

Alle Lab_Resultaten

Laboranten

Transformatie F16 shelter

De voormalige luchtmachtbasis Twenthe is volop in ontwikkeling tot Technology Base. De rijke (militaire) historie, de landschappelijke setting en de start- en landingsbaan geven het gebied een bijzondere sfeer die pioniers en ondernemers aantrekt.

Een perfecte plek voor een innovatief bedrijf dat goed binnen het profiel past, maar een aanzienlijk groter programma nodig had dan een F16 shelter kon bieden. Hierdoor ontstond de vraag naar uitbreiding op een shelter. #ZinnigZijn Architecten_Lab onderzocht welke shelter daar het meest geschikt voor was en maakte het ontwerp voor de transformatie en uitbreiding van shelter B517.

Vanuit cultuurhistorisch oogpunt was het behoud van de deflector met bijbehorende stalen deuren en halfronde uitbouw een absolute aanbeveling. Architecten_Lab heeft dit ontwerpend opgelost door de deflector te slopen en als negatief te realiseren. De opening in de wand van de uitbreiding is exact dezelfde vorm en afmeting als de voormalige deflector, waardoor deze in de nieuwe situatie imaginair aanwezig is. De nieuwe architectuur toont respect voor het bestaande en draagt vooral bij aan samenhang van het geheel. #BouwWatKlopt!

Over dit Lab_Resultaat

Opdrachtgever:

Technology Base

Omvang:

1480 m² BVO

Type_Project:

Key_Partners:

Haafkes Goor
Klein Poelhuis
Huls adviseurs
Ingenieursbureau Vreeswijk

Fotograaf:

Rogier Hendriks + Architecten_Lab

Download volledig rapport

Andere Lab_Resultaten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

achttien − negen =

You have Successfully Subscribed!