Archief Projecten - ArchitectenLab
Taking too long? Close loading screen.

Interieur COMcept

Alle Lab_Projecten

Laboranten

Interieur COMcept

In opdracht voor SKO hebben wij voor het Communicatieadviesbureau COMcept, marketing bureau Villa5 en Videoproductiebureau STUDUO een interieurontwerp gemaakt. Deze drie bedrijven werken vaak samen en hebben daarom de stap genomen om met elkaar één kantoor te betrekken. De opgave was dan ook om zowel samenhang als eigen herkenbaarheid te creëren.

Middels het concept van drie notenbalken is het interieur bewust over de lengte opgedeeld. Elke regel is voor een eigen bedrijf maar bewust zonder muren als scheiding. Daardoor krijgen alle drie de bedrijven een gezicht aan de voorzijde bij een gezamenlijke ontvangst, het kloppende hart met een pantry en stamtafel. Deze heldere verdeling geeft juist ook een sterke onderlinge verbinding tussen de bedrijven. 

Dit wordt versterkt door de ‘look&feel’ van het interieur. Middels licht-donker contrast is de basis van het totale interieur neergezet. Deze vormen de dragers en zijn de notenbalken waarop ieder bedrijf zijn eigen identiteit tot uitdrukking brengt. Er ontstaat samenhang maar ook herkenbaarheid.  

Spreekkamers en belcellen worden onderling verdeeld en ook van elkaar gebruikt. Dat geeft efficiëntie in het kantoorgebruik maar versterkt ook het samenwerken. Deze functies zijn als dichte ruimten zodanig verdeeld over de notenbalken dat er fijne open tussenruimtes ontstaan met een prettige schaal. De speciaal ontworpen lamellen roomdividers met daarop de iconen van de logo’s van de bedrijven leiden de notenbalken in en geven beschutting aan diverse functies.

Over dit Lab_Project

Opdrachtgever:

SKO b.v.

Omvang:

400 m2

Key_Partners:

SKO projectinrichting
Harmeling interieur
-

Fotograaf:

Chiela.

Download volledig rapport

Andere Lab_Projecten

Woonhuis Eikendal V10 Diepenveen

Alle Lab_Projecten

Laboranten

Woonhuis Eikendal V10 Diepenveen

Deze prachtige plek is omgeven door groen: de kavel ligt aan een oude bomenlaan en naast een prachtige boomgaard. Het ontwerp is afgestemd om dit groene uitzicht maximaal te ervaren en is compleet gemaakt met een prachtig aangelegde tuin.

De verschillende functies zijn zorgvuldig op het kavel, het uitzicht en de bezonning ontworpen. Het woonhuis met aangrenzend terras is iets opgetild, de vouwpui en dubbele deuren zorgen voor een maximale binnen-buiten beleving. De kozijnen in de slaapkamers zijn ook strategisch gepositioneerd voor het beste uitzicht. Vanaf de overloop heb je een prachtig uitzicht op het groendak met sedum en grassen bovenop de dubbele garage. De industriële zwarte golfplaat samen met de naturel houten gevelbekleding zorgen voor stoere, maar vriendelijke combinatie. De bewoners met groene vingers zorgen voor geweldige sfeer met prachtige planten in en rondom het huis, ook heel fijn voor de vogels en insecten.

 

Over dit Lab_Project

Opdrachtgever:

Particulier

Omvang:

275 m2 BVO

Key_Partners:

BBS Bouwadvies
Stefan Jaspers Tuin + Landschap
Bouwbedrijf de Haan Diepenveen bv.

Fotograaf:

Chiela

Download volledig rapport

Andere Lab_Projecten

Logistics Court Schiphol

Alle Lab_Projecten

Laboranten

Logistics Court Schiphol

In 2018 realiseerden we samen met Aan de Stegge Twello en Durfort Vastgoed het eerste distributiecentrum op Schiphol Logistics Park. Na deze succesvolle samenwerking wenste Durfort nog een logistiek centrum met meerdere zelfstandige bedrijfsunits te realiseren. Logistics Court Schiphol is gebouwd op een kavel van 24.000 m2 en kan worden verdeeld in maximaal negen zelfstandige units variërend in grootte van 1.250 tot 2.500 m2. Elke unit heeft een eigen ingang en ten minste twee loading docks en een overheaddeur. De parkeergarage op eigen terrein is ontwikkeld met Continental Car Parks, specialist in parkeeroplossingen. Diverse duurzame toepassingen en materiaal zorgen voor het energielabel A++.

Over dit Lab_Project

Opdrachtgever:

Aan de Stegge Twello

Omvang:

18.000 m2

Key_Partners:

Durfort Vastgoed B.V.
WSP
Huls Adviseurs

Fotograaf:

5d Architectuur & Fotografie

Download volledig rapport

Andere Lab_Projecten

Interieur Waterschap Vallei en Veluwe

Alle Lab_Projecten

Laboranten

Interieur Waterschap Vallei en Veluwe

Waterschap Vallei en Veluwe greep de coronapandemie aan voor de ontwikkeling van Werkconcept 2027. Hybride werken werd onderdeel van de bedrijfscultuur. ‘Terug naar kantoor werd terug naar de toekomst.’ Lees HIER de visie van het waterschap op de site van A&O fonds Waterschappen.

Door de veranderende behoefte naar meer hybride werken is het bestaande afdelingsgebonden flex-concept lenig omgebouwd naar een Activiteit Gerichte Werkomgeving (AGW). Er is weinig verbouwd, maar vooral met bestaande inrichting veel veranderd. Daardoor is het een lenige opgave geworden met maximale impact:

  • Dat het kantoor de gebruiker en de functie centraal stelt.
  • Dat de inrichting van een gebouw bijdraagt aan het uitnodigen van het gewenste gedrag.
  • Dat de combinatie van ruimte en goede faciliteiten in samenhang een succesfactor voor de hybride werkcultuur zijn.
  • Dat er door slimmer gebruik van locaties in het beheersgebied reistijd en woonwerk kilometers kunnen besparen en dus CO2-reductie.
  • Dat er overal een AGW-werkplek ter beschikking is.

Bestaande concentratie werkplekken zijn opgeheven door er een gezamenlijke stilte-werkzone van te maken in de vorm van een ‘bibliotheek’. Deze is gesitueerd op een rustige / luwe plek in het gebouw. De vrijgekomen cellen zijn vervolgens ingericht met meer hybride overlegvormen. 

De werkomgeving heeft meer het karakter van een ontmoetingsplek gekregen en speelt een verbindende rol. Medewerkers komen steeds meer naar kantoor om collega’s te ontmoeten en samen te werken, geconcentreerd werken kan veelal thuis. Maatwerk is een belangrijk aandachtspunt: het thuiswerken zal niet voor iedereen en elke functie passen. Voor de één is thuis een plek om geconcentreerd te werken, voor de ander is dat juist op het kantoor.

Om te ontmoeten moet je óók naar kantoor komen als je geen geplande bespreking hebt en ‘gewoon’ bureauwerk wilt uitvoeren. Creativiteit laat zich niet sturen en vindt vaak plaats tijdens de spontane ontmoeting, gedurende een ‘reguliere’ werkdag. Dat betekent dat de nieuwe werkomgeving naast plekken voor overleg en ontmoeting, altijd nog deels uit werkplekken zal bestaan. 

Het nieuwe AGW heeft aanvullende ‘bouwstenen’ gekregen om dit nieuwe gebruik mogelijk te maken. Naast meer plekken voor Teams-overleggen zijn er aanlandplekken voor korte werkzaamheden en duo-samenwerkplekken bijgekomen om echt samen aan een document te werken. Daarnaast zijn de huiskamers uitgebreid om meer plek te geven aan het informele en spontane ontmoeten.

De bestaande klassieke receptie-balie is vervangen door een koffiebar die als verlengstuk is gemaakt in aansluiting op de bestaande uitgifte meubilair. Dit maakt het geheel tot een krachtig hospitality concept waardoor bezoekers welkom zijn en er meer ruimte is voor verbinding. Deze koffiebar is tevens doorgetrokken in de foyer-zone van de centrale hal. Daarmee faciliteert het tevens de plek van napraten en ontvangst bij grote bijeenkomsten in het aangrenzende vergadercentrum

Over dit Lab_Project

Opdrachtgever:

Waterschap Vallei en Veluwe

Omvang:

3.900 m2

Key_Partners:

SKO projectinrichting
Nikkels
-

Fotograaf:

Chiela.

Download volledig rapport

Andere Lab_Projecten

Interieur Woonconcept

Alle Lab_Projecten

Laboranten

Interieur Woonconcept

Woningcorporatie Woonconcept heeft als missie: “Trotse bewoners!”. Door veranderingen in werkstijl en cultuur is de organisatie flink in beweging gekomen om het gewaagd doel “Alle bewoners zijn Trots op hun thuis!” waar te maken. #ThuisVoelen Om groei en verandering van de organisatie te stimuleren was een bruisende werkomgeving die de organisatievisie ademt onze opdracht. Die stimuleert en waar medewerkers fijn en met veel plezier (samen)werken. 

Veldhoen & Company was de facilitator van activiteit gerelateerd werken voor het programma van eisen. De werkomgeving draagt als vliegwiel bij aan de organisatie-ontwikkeling met als doel “Thuis op je Werk”. Het stelt medewerkers in staat tot Pak je ruimte; Werk vanuit je talent; Werk gezamenlijk aan onze doelen; Experimenteer meer. #ZinnigZijn Dit Activiteit Gerelateerd Werken (AGW) helpt Woonconcept bij een manier van werken die past bij de organisatieontwikkeling. Het bewust kunnen kiezen voor de collega (wie), de werklocatie (waar) en het tijdstip (wanneer) op dat moment past bij het uitvoeren van het werk. Er zijn diverse werkplekoplossingen voor alle verschillende activiteiten die binnen Woonconcept uitgevoerd worden. 

Het duurzame pand telt 7 verdiepingen maar door de transitie en het hybride werken zijn alleen de begane grond en 4 kantoorverdiepingen gebruikt. De overige verdiepingen worden verhuurd. Het complexe bestaande gebouw had slimme integratie van installaties zoals betonkernactivering en maakte het interieurontwerp extra uitdagend. De cellen zijn als ruimteverdelers speels in de middenzone geplaatst waardoor aangename restruimtes ontstaan. #BouwWatKlopt Maar ook omdat ze daarmee de plattegrond functioneel zeer effectief maakt en de installatie infra eenvoudig vanuit het midden-plafond was te realiseren.

Keuzes in sfeerconcepten zijn voorgelegd aan de organisatie om voor de identiteit een gezamenlijke keuze te maken. Het concept van ‘karpetten’ is gekozen om de identiteit van het wonen te versterken in deze kantooromgeving. Er is op verschillende plekken ruimte voor ontspanning en er zijn meubels en wanden hergebruikt waar mogelijk. 

Het concept voor een andere manier van ontvangst in samenhang met het werkcafé hebben wij zelfstandig geïnitieerd en geadviseerd na het voorontwerp. Een klassieke eigen receptiebalie ondermijnt immers de belangen van een potentiële nieuwe huurder, en door het ontvangst vanuit een koffiebar te organiseren wordt de hospitality versterkt. Aangezien er nauwelijks huurders langskomen maar vooral professionals die effectief moeten kunnen samenwerken met Woonconcept is het werkcafé voorzien van diverse zitjes a la ‘starbucks-gevoel’  maar ook van aanlandplekken en een standup-meeting-area. Deze hoge ruimte met veel nagalm had dan ook behoefte aan meer intimiteit en comfort. #GoedFunctioneren  Met het concept van de ‘overleg huisjes’ is deze menselijke schaal gerealiseerd die ook nog eens de verschillende gebruikszones natuurlijk van elkaar worden gescheiden. En het versterkt de ‘woon-identiteit’ van Woonconcept.

Over dit Lab_Project

Opdrachtgever:

Woonconcept

Omvang:

1700 m2

Key_Partners:

SKO projectinrichting
Harmeling Interieurs
-

Fotograaf:

Harmeling Interieurs (Jolien van Heek)

Download volledig rapport

Andere Lab_Projecten

Grifttunnel in Elst

Alle Lab_Projecten

Laboranten

Grifttunnel in Elst

Door de aanpassing van twee gelijkvloerse spoorkruisingen naar een ongelijkvloerse kruising langs het spoortraject Arnhem-Elst worden verkeersstromen gescheiden en zal de doorstroming en veiligheid langs het spoortraject aanzienlijk verbeteren. #GoedFunctioneren Voor de aannemerscombinatie ‘Mobilis en Hegeman Bouw en Infra’ hebben wij de architectonische vormgeving van de Grifttunnel verzorgd om de ambities en technische uitvoering integraal te borgen en conceptueel verder te tillen. 

De onderdoorgang heeft een S-vormige beweging omdat de kruising met het spoor diagonaal is. Om de openheid te versterken kantelen twee van de vier keerwanden naar buiten. De onder- en bovenwereld onderscheiden zich door materialisering en detaillering. 

De naam Grifttunnel verwijst naar het kanaal tussen Arnhem en Nijmegen. In het verleden liep het kanaal ‘de Grift’ op deze plek. Wij hebben het logo ontwikkeld met golven die verwijzing naar het oude kanaal.

Het bemiddelen tussen de soms tegengestelde belangen van vormgeving en techniek was onze belangrijkste toegevoegde waarde in deze ‘Design & Build’ opgave. Het esthetische beeld uit het beeldkwaliteitsplan en de wens van aannemerscombinatie omtrent enkele technische optimalisaties hebben wij allebei met slimme ontwerp aanpassingen weten door te voeren. #BouwWatKlopt  Daarmee is de realisatie efficiënter geworden én is de vormgeving verbeterd middels het esthetische bijsturen van de details. Het kritische borgen van de vormgeving en het maken van de daarbij behorende onderbouwing en visualisatie heeft met één bezoek de welstand overtuigd, waardoor de realisatieplanning geen gevaar liep.

Over dit Lab_Project

Opdrachtgever:

Aannemerscombinatie: Hegeman Bouw en Infra en Mobilis B.V.

Omvang:

-

Key_Partners:

Hegeman Bouw en Infra
Mobilis
ProRail
Gemeente Overbetuwe

Fotograaf:

Chantal van den Berg

Download volledig rapport

Andere Lab_Projecten